advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Klaas Wels: 'Er moet aanvallende versterking bij'

Trainer Klaas Wels van TOP Oss is een week voor aanvang van de competitie nog niet tevreden met het elftal dat hij tot zijn beschikking heeft. Hij wil zijn team graag aanvullen met een aanvaller die al minimaal een volledig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld heeft.

In Nijmegen verloor TOP Oss met 4-0 van NEC. Ook Excelsior en FC Eindhoven waren in de voorbereiding een maatje te groot voor de Ossenaren. "Op een aantal posities moeten we nog een kwaliteitsimpuls hebben", zegt Wels. "Ik denk dat wij altijd op zoek zijn naar doelpunten. Dat lijkt me evident als je de laatste drie wedstrijden gezien hebt."

Met Manasse Mampala en Noah Frick heeft TOP wel enkele aanvallers op proef. Of dit de versterking is waar Wels op hoopt, durft hij nog niet te zetten. "Ik vind dat we altijd moeten blijven kijken naar mensen die kwaliteit hebben en hun sporen al verdiend hebben in de voetballerij." Dat hoeven niet direct heel ervaren spelers te zijn. "Je kunt ook 22 zijn en al twee prima seizoenen in de eerste divisie gespeeld hebben. Ik doel op spelers die voldoende niveau bezitten."

Special van Dtv Sport

Volledige interviews met trainer Klaas Wels en aanvoerder Rick Stuy van den Herik van TOP Oss zijn te zien in een special van Dtv Sport over de start van het nieuwe voetbalseizoen. Die is vanaf zaterdagavond 19.00 uur te zien op Dtv Oss-Bernheze, Dtv Den Bosch en dtvnieuws.nl.