Klaas Wels neemt met overwinning afscheid van TOP Oss, tiende plaats behaald

TOP Oss heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met een 2-0 overwinning op Roda JC afgesloten. Daarmee behaalde TOP het linkerrijtje in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Oss eindigt als tiende.

De afscheidnemende trainer Klaas Wels werd door de ontbrekende fans bedankt voor zijn lange periode als trainer van TOP Oss. Een groot spandoek hing aan de C-tribune: 'Al jaren een hart voor de club. Klaas Wels, Ossenaar voor altijd' In zijn laatste wedstrijd wisselde de trainer zijn ploeg op één plek. Door de schorsing van Trevor David kwam Niels Fleuren in het elftal.

TOP bood aardig partij aan de bezoekers uit Kerkrade. De Osse verdedigers bleven goed op de bal verdedigen, waardoor er weinig kansen waren voor Roda. Limburger Mart Remans maakte namens TOP de eerste treffer. Hij speelde de bal zelf de diepte in, rende er achteraan en rondde beheerst af. Tegen de rust aan kwam TOP onder druk te staan, volhouden tot het fluitsignaal was het devies. Dennis van der Heijden verdedigde zelfs attent mee met een goede tackle op de bal.

Na de rust kwam TOP een kwartier niet meer van eigen helft af. Supporters hadden zich inmiddels verzameld achter het hek van Frans Heesen Stadion en begonnen de ploeg toe te zingen. De bal lag opnieuw via Remans in het netje in de 72e minuut. Alleen stak de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog vanwege buitenspel. Een paar minuten later, als een duveltje uit een doosje, kreeg Van der Heijden de bal in de loop mee. Hij omspeelde doelman Miguel Santos en maakte beheerst de 2-0.

Omdat de wedstrijd De Graafschap-Helmond Sport vlak voor rust werd stilgelegd, moest TOP langer wachten op nieuws over de tiende plaats. Doordat Helmond Sport niet won, haalde TOP alsnog het linkerrijtje.

TOP Oss 2 - 0 Roda JC Kerkrade
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Niels Fleuren, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Joshua Sanches; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Philippe Rommens; Dennis van der Heijden, Kyvon Leidsman en Mart Remans
Opstelling Roda JC: Santos, Marzo, Luijckx, Klaasen, Goppel, Vossebelt, Serrarens, Pflücke, Bakker, Keulen en Falkenburg
Invallers TOP Oss: Dean Guezen, Brian Vogelzang
Doelpunten: Remans, Van der Heijden (TOP Oss)