Klacht ingediend na uitschakeling schutter Van den Berg

Op de Europese Spelen in Minsk werd handboogschutter Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther in de achtste finale uitgeschakeld. Het Nederlands team ging in beroep tegen een opmerkelijk jurybesluit.

De achtste finale op het onderdeel compound, tussen Van den Berg en Dan Olaru uit Moldavië, leek de kant van de 24-jarige Nederlander op te vallen. De zilveren medaillewinnaar op de WK Handboogschieten in Den Bosch stond met 2-0 in sets voor. Olaru kwam echter terug in de wedstrijd, waardoor de vijfde set de beslissing moest brengen.

Jury geeft tegenstander Van den Berg punt extra
De laatste set eindigde in eerste instantie nog met 25-24 voor Van den Berg. De jury constateerde, na protest van de Moldaviër, dat zijn laatste pijl toch een punt meer waard was, waardoor een gelijke stand op het bord kwam. Olaru schoot vervolgens een tien in de shoot-off, Van den Berg een negen. De 22-jarige Olaru ging dus door naar de kwartfinale.

Protest
Het Nederlands team was het niet eens met de werkwijze van de jury. Het is reglementair namelijk niet toegestaan om een uitslag op een later moment te wijzigen. Het protest had geen zin. De andere deelnemende Nederlander, Steve Wijler, haalde een zilveren medaille. Olaru werd overigens al in de kwartfinales uitgeschakeld.

advertentie <p>Banner Glasnet okt19</p>

Lees ook deze artikelen