advertentie Banner SNLR.nl

Klamer heeft plan B voor Muze Misse

Het zal er om spannen dit jaar: gaat Muze Misse wel of niet door? Organisator Penny Klamer blijft er vertrouwen in hebben.

Het festival in stadspark Jan Cunen staat dit jaar gepland voor zondag 5 juli. Dat is iets langer dan een maand na de opgelegde maatregelen voor evenementen die tot 1 juni gelden. “Alles is rond. De contracten met de artiesten zijn allemaal getekend en de kaartverkoop is al een tijd geleden gestart. We kunnen nu alleen maar afwachten, maar ik blijf positief”, vertelt Klamer.

Sommige artiesten wil ik dit jaar op het festival, omdat ze nu populair zijn. Dat zou over een jaar zomaar anders kunnen zijn.

• Penny Klamer, Muze Misse

Op de veertiende editie van het festival staan onder anderen artiesten als Frank Boeijen, Barrelhouse en Maan gepland. Mocht het niet doorgaan, dan ligt er een plan B klaar.

Het festival met alle bijbehorende artiesten verplaatsen naar volgend jaar, is volgens haar geen optie. “Sommige artiesten wil ik dit jaar op het festival, omdat ze nu populair zijn. Dat zou over een jaar zomaar anders kunnen zijn.”

Als de coronamaatregelen worden verlengd, heeft Klamer twee andere datums op het oog. “Wanneer ga ik nog niet zeggen, maar dat zal in ieder geval vóór de herfstvakantie zijn. Mocht het 5 juli niet doorgaan, dan gaan we met het management van de artiesten in overleg of zij op de andere datums ook kunnen."

Het zou heel fijn zijn als we steun krijgen van de gemeente Oss

• Penny Klamer, Muze Misse

Ook wanneer het festival wel doorgaat, ligt er een plan klaar. “We moeten dan namelijk heel snel schakelen. De kaartverkoop moet dan weer op gang komen en hopelijk melden de sponsoren zich weer. Bedrijven durven nu namelijk ook geen risico’s te nemen. Daarnaast zou het fijn zijn als we steun zouden krijgen van de gemeente Oss.”

Penny Klamer is vanavond te gast in de studio van Dtv.  Daar wordt ze geïnterviewd over het festival en de onzekerheid daaromheen. De uitzending is vanaf 19.00 uur te zien op Dtv Oss-Bernheze