advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Knoerissen buigen niet voor corona: nieuwe vlag moet Uden toch in carnavalssfeer dompelen

Over vier weken zou eigenlijk het carnavalsgedruis losbarsten. Nu de lockdown verlengd is, valt dat definitief in het water, maar in Uden laten ze het daar niet bij zitten. De Knoerissen komen met een nieuwe vlag, die heel Uden in het carnavalsweekend moet opfleuren.

"We hebben vorig jaar nieuwe sjaals in dit dessin gemaakt en dit jaar maken we een vlag, om toch zichtbaar te zijn tijdens het carnavalsweekend en dat feestje waar we allemaal zo ontzettend blij van worden te kunnen vieren", vertelt woordvoerder Manon Steenbeek. De Knoerissen zagen dat carnaval ondanks corona toch leeft onder de mensen, en bedacht daarom nieuwe initiatieven zoals een podcast en een nieuwe vlag. "Het grappige is dat het niet eens gekoppeld hoeft te zijn aan het carnavalsweekend, we kunnen het daar zelfs overheen tillen. Dat het een verbinding blijf in de Udense gemeenschap." 

Online verkoop, ophalen in drive-thru

De vereniging gaat de vlaggen allereerst op 30 januari uitreiken aan haar vrijwilligers als bedankje voor hun steun en inzet de afgelopen jaren. De algemene verkoop gaat vrijdag van start. Zodra het verkooppunt online is, zal de vlag tot 21 januari voor 15 euro te koop zijn via de website van de vereniging. Via een drive-thru kunnen de bestelde vlaggen vervolgens op 6 februari opgehaald worden bij de Knoerissenstal aan de Ruitersweg 5 in Uden. "Zonder poespas uiteraard en volgens de richtlijnen van het RIVM", aldus Steenbeek.