advertentie Banner Trined

Knoerissen Uden gaan jaar door met dezelfde prins

De Knoerissen in Uden gaan het komend carnavalsseizoen in met de huidige prins aan het roer. 'De optocht gaat er anders uit zien dan we gewend zijn, als deze al doorgaat.'

Vanwege de coronacrisis, waardoor er geen normaal carnavalsseizoen mogelijk is, heeft het bestuur besloten om nog even verder te gaan met Porcellus de 55e, Roland de Laak. Vanwege corona werden eerder al de feestelijkheden rond het 55-jarig jubileum van De Knoerissen uitgesteld naar 2021.

Het bestuur heeft laten weten dat er meer evenementen niet door kunnen gaan de komende maanden. Er is een streep gezet door Vurvoejere, het Feest der Feesten, de prinsenreceptie en de 60+ zitting. Ook de pronkzittingen gaan niet op de normale manier door, er wordt nog gezocht naar een alternatief.

Tekst gaat verder onder de video

Doen wat kan

Voorzitter van de Knoerissen Walco van de Ven, stelt zich positief op: "Wij doen wat mag, heel simpel. De jeugdactiviteiten gaan gewoon door. Daarnaast hebben wij theater Markant tot onze beschikking, waar alles al is ingericht op de coronamaatregelen", merkt hij op. "Kijkend naar omliggende dorpen en steden, vind ik dat we nog veel kunnen organiseren."

De Knoerissen kiezen dit seizoen wel een nieuwe jeugdprins. Het is ook de bedoeling om de activiteiten voor de jeugd wel zoveel mogelijk door te gaan. Zo is er ook het nieuwe jeugdevenement ‘Knoeris Got Talent’, als opvolger van ‘The Big Event’. Tijdens dat evenement wordt ook de nieuwe jeugdprins onthuld.

Gaat de optocht door?

Wat er tijdens de carnavalsdagen zelf gaat gebeuren, bijvoorbeeld met de optocht, is nog niet bekend. Het bestuur van De Knoerissen bekijkt nog hoe het op een veilige manier kan worden ingevuld. Van de Ven daarover: "De optocht gaat er anders uit zien dan we gewend zijn, als deze al doorgaat." Hij verwacht dat de veiligheidsregio hierover een besluit zal nemen voor de hele regio.