Knullige goal doet FC Den Bosch de das om tegen Jong PSV: 1-0

Een enkel foutje van doelman Wouter van der Steen bleek vrijdagavond fataal voor FC Den Bosch in het uitduel tegen Jong PSV. De wedstrijd eindigde in 1-0.

Trainer Jack de Gier van FC Den Bosch kon opnieuw niet beschikken over zijn topscorer Jizz Hornkamp wegens een blessure. Beide ploegen hielden elkaar vanaf de aftrap redelijk in evenwicht met kansen aan beide kanten. Het eerste schot op doel was voor Jong PSV maar kort daarna kreeg FC Den Bosch een goede mogelijkheid op 0-1. Paco van Moorsel zag zijn inzet op de lat belanden na een voorzet van Dwayne Green. In de 11e minuut opnieuw een vlotte combinatie van de Bosschenaren maar Romano Postema wist de bal niet achter de Eindhovense doelman te krijgen. 

Jong PSV was al een paar gevaarlijk geweest met schoten op het Bossche doel maar had een foutje van keeper Wouter van der Steen nodig om op 1-0 te komen. Rechtsback Sambo schoot de bal recht op de Bossche doelman af maar die ging tussen zijn benen door het doel in. Na de 1-0 kwam FC Den Bosch er nog maar mondjesmaat uit en Jong PSV was het meest dreigend. De beste kans voor de Bosschenaren was vlak voor rust nog voor Postema maar zijn schot ging over het doel.

Opstootjes

Kort na de pauze kwam FC Den Bosch met de schrik vrij toen een tweede Eindhovense treffer wegens buitenspel werd afgekeurd. Ringo Meerveld kreeg na een uur spelen twee keer een goede mogelijkheid om de 1-1 op het bord te zetten maar hij wist de kansen niet te benutten. FC Den Bosch bleef uiteraard met man en macht proberen iets aan de achterstand te doen. Dat leidde wel tot enkele opstootjes op het veld maar niet tot doelpunten.

In de 82e minuut werd het bijna 2-0 voor Jong PSV maar Wouter van der Steen redde knap na een schot van Thomas die akelig vrij voor de keeper kwam. Aan de 1-0 stand veranderde niets meer en daarmee bereikte FC Den Bosch een tamelijk treurige mijlpaal. De ploeg heeft nu al 20 wedstrijden op rij niet meer weten te winnen.