'Kom je genieten van de Maashorst? Kom dan op de fiets'

Staatsbosbeheer en boa's willen geen overlast van brommers en snorfietsen in het stiltegebied van de Maashorst en doen daarom een oproep om het natuurgebied met de fiets te bezoeken.

"Met het mooie zomerweer trekken mensen weer massaal de natuur in. Wij zien in de Maashorst steeds meer brommers en snorfietsen op de fietspaden. Dat is niet de bedoeling, want het is een stiltegebied", aldus boswachter Janneke de Groot. 

Naast overlast van brommers en snorfietsers is er een tweede heikel punt. "Ook ligt er meer zwerfafval langs de fietspaden, zoals lege blikjes en verpakkingen van bijvoorbeeld chips", zegt boa Jan van Belzen, die handhaaft in het natuurgebied.

Van Belzen en De Groot willen bezoekers erop wijzen dat zij nu in het broedseizoen te gast zijn in de natuur. "Het hele voorjaar zijn bezoekers in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren. Rust is dan extra belangrijk. Staatsbosbeheer vraagt iedereen dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, honden aan de lijn, en laat geen afval achter."