advertentie Banner SNLR.nl

‘Komende maanden cruciaal voor Osse ondernemers’

De komende drie tot vier maanden zijn volgens centrummanager Jack van Lieshout cruciaal voor de Osse ondernemers.

Dan wordt duidelijk wat precies de impact wordt van de coronacrisis. Dat zegt Van Lieshout in het programma Focus waarin hij te gast was met wethouder Joop van Orsouw.

In de uitzending gaan ze in op wat er de afgelopen tijd al is gebeurd om de klappen van de coronacrisis op te vangen, en wat de plannen zijn voor de komende tijd. Dat het een enorm zware klus wordt om er als gemeente en als ondernemers goed uit te komen, daar zijn Van Lieshout en Van Orsouw het over eens. Het uitbreiden van de terrassen is een steuntje in de rug voor de horeca maar daarmee wordt maar een klein deel van de verloren omzet gecompenseerd. En de gemeente moet ook keuzes maken als het gaat om het bieden van hulp, zo stelt Van Orsouw.

Gratis parkeren kost geld

De wethouder maakt zich onder meer zorgen over het tijdelijk ingestelde gratis parkeren in de binnenstad. Dat is goed om meer bezoekers naar het centrum te lokken, maar het scheelt de gemeente ook iedere maand 175.000 euro aan inkomsten. Wanneer het betaald parkeren weer wordt ingevoerd kan de wethouder nog niet zeggen, dat is nog afhankelijk van de uitkomst van verder overleg tussen alle betrokkenen.