Komst foodmarkt in Korenbrugstraat stuit omwonenden tegen de borst

Fietsenwinkel Kemps in de Bossche Korenbrugstraat maakt plaats voor een foodmarkt, staat in een brief die buurtbewoners hebben ontvangen. De omwonenden vrezen dat het horeca wordt, die niets toevoegt aan het bestaande aanbod.

Nog meer fietsen, bezoekers, afvoergassen en vrachtauto's die de horeca bevoorraden. De omwonenden zijn er niet gelukkig mee. Het wordt volgens hen veel te grootschalig voor de monumentale Uilenburg. Politieke partij Bosch Belang komt voor de meningen uit de buurt op en roept de gemeente Den Bosch op in gesprek te gaan met de omgeving, zodat ze beter geïnformeerd worden en precies weten wat de gevolgen zullen zijn. 

Druk op de binnenstad

'Een groot probleem in dat gebied is al de leefbaarheid, toegankelijkheid en druk op de binnenstad', weet Bosch Belang. 'Overlast van fietsen voor deuren van woningen is nu al een groot probleem. De gemeente handhaaft niet of nauwelijks.'

De verbouwing blijkt inmiddels in volle gang. Mede daarom trekt Bosch Belang aan de bel bij het college van B en W. Fractievoorzitter Paul van der Krabben vraagt onder andere wat de openingstijden worden, of de ontwikkelaar gesproken heeft met de buurt en wat de gemeente gaat doen aan de overlast.