Komst Zonnepark De Mun in Oss nu bijna rond

De komst van het Zonnepark De Mun in Oss is bijna rond. De gemeenteraad kan in december een definitieve omgevingsvergunning afgeven.

De afgelopen maanden konden nog zienswijzen worden ingediend tegen de plannen, waar vooral vanuit omwonenden op werd gereageerd. Die zienswijzen zijn door het college van B en W grotendeels ongegrond verklaard en hebben dus niet geleid tot een grote aanpassing van de plannen. Het woord is nu in december opnieuw aan de gemeenteraad.

Stroom voor 2000 huishoudens

De raad liet eerder al weten voorstander te zijn van de komst van het zonnepark tussen de Munlaan en bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Op een terrein van 11 hectare komt voor 7 hectare aan zonnepanelen. Daarmee moeten zo’n 2000 huishoudens van energie worden voorzien. Door een ruime opzet met hagen, houtsingels, een poel en een struinpad, moet worden voorkomen dat er een beeld van een massaal zonneveld ontstaat. Omwonenden krijgen een kortingsregeling voor de stroomprijs. Ook kunnen Ossenaren obligaties kopen en het park draagt ook nog 0,50 cent per megawatt af aan het duurzaamheidsfonds van de gemeente. 

Voor de gemeente Oss is het zonnepark een belangrijke stap om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de landelijke eisen voor het opwekken van alternatieve energie. Afgesproken is dat het zonnepark voor een periode van 25 jaar mag blijven staan, als de gemeenteraad er definitief groen licht voor geeft.