advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Koning Willem 1 College klaar voor nieuwbouw

Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg gaat het nieuwe schoolgebouw van het Koning Willem 1 College in Den Bosch bouwen. De bouw start in januari.

Voor het huidige gebouw aan de Onderwijsboulevard wordt een nieuwe school neergezet. Dit wordt een energieneutraal gebouw. De eerste fase van de vernieuwing bestaat uit het bouwen van een entreegebouw op het voorplein, het maken van een aansluiting met het bestaande gebouw en het overkappen van de bestaande patio.

Het gebouw krijgt daarnaast een houten draagconstructie. Het is het eerste gebouw in Nederland met zo’n constructie en het pand kan flexibel worden ingedeeld.

Uniek
“Een dergelijk onderwijsgebouw is uniek in Nederland”, licht Cor van Gerven, lid College van Bestuur van het Koning Willem I College, toe. “Door de flexibele indeling is het goed aan te passen om in de toekomst het best mogelijke onderwijs te huisvesten.”

Studenten en medewerkers van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur en Meubeldesign zitten nu op andere locaties maar de bedoeling is wel dat zij in het nieuwe gebouw gehuisvest worden. Dat geldt ook voor het Vavo-college.

De nieuwbouw moet in het voorjaar van 2021 opgeleverd worden.