advertentie Banner SNLR.nl

Konings drive-in voor geslaagden KW1-College

Een normaal feest zit er nog even niet in, dus feliciteert het Koning Willem I College de geslaagden dit jaar via de Konings drive-in. Donderdagavond was de eerste van in totaal bijna 80 uitreikingen.

Die gaan ook na de zomervakantie nog door. Het idee is dat de geslaagden, bijna 3000, met hun gezinsleden in een auto stappen en naar de school komen voor een diploma-uitreiking waarvoor ze de auto niet uit hoeven. Dat moet alleen om nog even het diploma te ondertekenen. Maar verder rijden ze een route over de feestelijk versierde campus aan de Vlijmenseweg, en worden ze voorzien van een hapje en een drankje. Per drive-in is er ruimte voor zo’n 50 auto’s. De geslaagden worden toegesproken door de directeur en leraren en begeleiders vormen een erehaag langs de route.

‘Bijzonder afscheid’

Het Koning Willem I College wilde er dus echt iets bijzonders van maken. ”Naar dit moment hebben de studenten hun hele studietijd toegeleefd.”, vertelt Cor van Gerven van het College van Bestuur, “We willen ze een bijzonder afscheid geven, ondanks de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus. Het diploma opsturen vinden we te onpersoonlijk. We willen recht doen aan de knappe prestatie die deze studenten hebben geleverd. We zijn ontzettend trots op hen. Natuurlijk staan gezondheid en veiligheid voorop, maar met de nodige creativiteit en aanpassingen kunnen we dit bijzondere jaar toch goed afsluiten.”