Koningsdag: dit is er in de regio (toch) te doen

Je teddybeer laten vaccineren, een wandeling met spelletjes en een Koningsdag-doe-boekje vol activiteiten. Ondanks corona is er in de regio met Koningsdag van alles te beleven voor kinderen en volwassenen.

In Ravenstein worden inwoners uitgedaagd om hun huis oranje te versieren en om zo het stadje op te fleuren. Ook in Engelen is er een wedstrijd om de straat te versieren. 

In veel kernen zijn er spelletjes en activiteiten, zoals in Heeswijk-Dinther waar het oranjecomité een Koningsdag-doe-boekje heeft uitgebracht. Ook in Lithoijen en Teeffelen trekken kinderen door het dorp om verschillende spelletjes te spelen.

In Loosbroek zijn er fietsroutes van 20 of 40 kilometer uitgestippeld en is er daarnaast een fotospeurtocht. De speurtocht leidt deelnemers niet alleen naar plekken in Loosbroek, maar in heel Bernheze.

Vaccineer je beer!

Ook in Megen is er een speurtocht die kinderen kunnen doen op hun versierde fiets, step of skelter. Daarnaast kunnen kinderen terecht bij de poppendokter voor een spuitje tegen corona of andere reparaties.

 In Empel is een puzzelspeurtocht uitgezet met als doel om het Mysterie van Koningsdag op te lossen. Voor volwassenen is er uitgeroepen om 12.00 uur een stoel voor de deur te zetten om buiten gezamenlijk een toost uit te brengen.

Ook in Engelen hoeven kinderen niet stil te zitten. Voor hen is er een Raad de Plaat Show voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen digitaal op de foto met Koning Willem-Alexander.  


Landelijk

In de gemeente Uden wordt gehoor gegeven aan het landelijk buitenspeelmoment tussen 10.00 en 11.00 uur, georganiseerd door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen,  en de nationale toost om 16.30 uur.