Koninklijk lintje voor oud-militair Huub Hagemeijer

Het was dinsdag feest op de vliegbasis in Volkel. Oud-militair Huub Hagemeijer (73) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg van burgemeester Hellegers een lintje opgespeld.

Hagemeijer had het feestje – waarvan hij dacht dat het voor iemand anders was - helemaal zelf voorbereid. De verrassing was dus extra groot toen bleek dat híj de persoon was die in het zonnetje werd gezet. "Ik ben dankbaar voor deze koninklijke onderscheiding, dit was een hele grote wens van mij", zo zei hij geëmotioneerd.

De Keien

De Udenaar kreeg het lintje vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet bij verschillende organisaties. Zo was hij van 1987 tot 2006 actief bij Atletiekvereniging De Keien in Uden als voorzitter van de accommodatiecommissie, redacteur van het clubblad, jurylid en scheidsrechter. Daarnaast zette hij zich in voor de renovatie van de tribunes, de komst van een nieuw paviljoen en de uiterst moderne Mondo kunststof atletiekbaan, de eerste in Nederland. Vanwege die inzet werd hij in 2014 benoemd tot ‘lid van verdienste’ bij De Keien. 

Inzet voor de vliegbasis

Van 1991 tot 2016 was hij voorzitter van de Korporaals- en Onderofficieren Voetbalclub bij de vliegbasis.  Hij was wedstrijdcoördinator en medeorganisator van verschillende activiteiten, toernooien en ledenvakantiereizen. Sinds 2000 is hij kartrekker van een club van ex-militairen, Wedstrijdsport Koninklijke Luchtmacht.  Daarnaast is hij sinds 2012 bestuurslid van de Contactgroep Postactieven Koninklijke Luchtmacht, waar hij voor zo’n 600 leden activiteiten en reisjes organiseert. Daarnaast coördineert hij de inschrijvingen en onderhoudt hij het contact met de vliegbasis voor de facilitaire zaken.