advertentie Banner SNLR.nl

Kopstukken criminele familie opgepakt bij woonwagenkamp Oss

Bij een grote politieactie zijn woensdagochtend de 48-jarige Martien R. uit Oijen en zijn 26-jarige zoon Anton aangehouden. 

Ook een 55-jarige verdachte, een familielid van de twee, is opgepakt. De actie vond plaats op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. De drie kopstukken van de familie zouden zich op grote schaal bezighouden met drugshandel waarbij volgens de politie 'ernstig geweld en intimidatie niet worden geschuwd.' Het drietal wordt ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Ze zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaten.

Arrestaties
Een arrestatieteam pakte rond 10.30 uur de 48-jarige Martien R. op. Hij werd klemgereden in zijn auto aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Martien R.  is de afgelopen jaren in verband gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Op het nabijgelegen woonwagenkamp werden rond dezelfde tijd de twee andere verdachten  uit Oss aangehouden, ook door een arrestatieteam.

Tekst gaat verder onder video.

Wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst zoeken wij op het terrein onder meer naar geld, drugs en vuurwapens

• leider onderzoeksteam

Het woonwagenkamp is volledig afgesloten voor onderzoek. Daar is zo'n 1000 meter aan hekwerk voor gebruikt. “Wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst zoeken wij op het terrein onder meer naar geld, drugs een vuurwapens”, zegt de leider van het onderzoeksteam. 's Middags kwamen ook mobiele kantoren naar het kamp gereden zodat er de komende dagen op locatie onderzoek gedaan kan worden. 

Eind vorige maand was er ook een grote politieactie op het kamp. Toen werden er voertuigen aangetroffen waar vermoedelijk grondstoffen voor de productie van drugs in zaten. Verschillende voertuigen werden toen door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

Operatie Alfa
Het onderzoek op het kamp gaat vermoedelijk enkele dagen duren. Voor de bewoners is daarom gezorgd voor vervangende woonruimte. Zij zijn in de loop van de middag vertrokken. Ook op andere plekken in Oss en omgeving is gezocht. Onder meer in de Broekstraat in Herpen, waar de familie een huis zou huren, Er zijn 400 agenten ingezet voor de operatie, die de naam Alfa heeft gekregen.