advertentie Banner SNLR.nl

Korfballers van Dot beginnen seizoen met fraaie overwinning

De korfballers van Dot kennen een ijzersterke seizoensstart. Op eigen terrein versloegen zij gedisciplineerd het Rotterdamse Wion met een overtuigende 21-15.

Tekst gaat verder onder de video

Eerste helft

Dot had moeite om in de wedstrijd te komen. Zeker in aanvallend perspectief werden er op het begin de nodige fouten gemaakt. Echter was dit probleem compleet vergeten toen Cas Hustermann en Joan Vos hun stempel op de wedstrijd wisten te drukken. Mede dankzij deze treffers ging Dot met een goed gevoel en een voorsprong van 11 tegen 7 de rust in.

Tweede helft

Dot kwam merkbaar zelfverzekerd de kleedkamer uit en liet dit aan het publiek zien. De aanvallen van WION werden geblokt, terwijl Dot haar eigen aanvallen wel wist te benutten. Vooral de jonge Zoë Sperling speelde zowel aanvallend maar ook verdedigend een prima wedstrijd. Onder zijn leiding werd het publiek vermaakt met spectaculaire acties en fraaie treffers.

Debuut

Auke Verwer maakte zijn debuut voor de Ossenaren, en wist deze met een doelpunt te bekronen. Andere doelpuntenmakers voor Dot zijn: Michel Heesbeen (4), Wouter Janssen Venneboer (4), Joan vos (3), Cas Hustermann (3), Zoë Sperling (3), Mara van de Westelaken (2) en Yvette van Buren.