advertentie Banner SNLR.nl

Korfbalsters SDDL F1 vieren kampioenschap met ereronde

De vijf jonge korfbalsters van SDDL F1 uit Demen en Deursen-Dennenburg maakte zondag een ereronde door het dorp om het kampioenschap te vieren.

Het team, bestaande uit Lot, Linneke, Linde, Fiene en Jasmijn, werd op zaterdag 7 maart kampioen in een uitwedstrijd. Het kampioensfeestje zou een week later plaatsvinden, want bij een thuiswedstrijd waarbij de opa's en oma's aanwezig zijn, is een feestje vieren veel gezelliger, zo was de gedachte.

Tekst loopt door onder video

Door corona ging de laatste wedstrijd niet door. Coach Marsha Pittens wilde het feestje niet zomaar voorbij laten gaan en kwam op het idee om een ereronde door het dorp te maken. Op Facebook riep ze inwoners van het dorp op om langs de kant te gaan staan en te applaudiseren. "De meiden droegen onze kampioensshirtjes en hadden een boldekar met muziek", vertelt ze.

De meiden waren aanvankelijk teleurgesteld dat het kampioenfeest van 14 maart niet door kon gaan, maar zondag werd het feest alsnog goed gevierd. Of het team spijt heeft dat het kampioenschap niet na de uitwedstrijd van 7 maart gevierd is? "Dat is achteraf gezien makkelijk praten natuurlijk", besluit Pittens.