K(r)amperen op minicamping Bokhoven: ‘de koeien keken me aan; ‘staat die vrouw nu echt buiten?’

De meivakantie is vaak de uitgelezen mogelijkheid om een weekje naar een camping te gaan en dat geldt vooral nu een trip naar het buitenland er door corona niet in zit. Maar dit jaar bleek het voor de kampeerders voornamelijk een kwestie van overleven.

Een tent die een stuk wegwaait, olijfolie die bevriest en een dekzeil dat losschiet; het zijn een paar dingen die door de weersomstandigheden de afgelopen week op de minicamping Bokhoven de normaalste zaak van de wereld waren. Saskia Versteeg en Peter Nobbe en hun twee kinderen, de vierjarige Boris en de zesjarige Jasmijn, ondervonden dat aan den lijve.

(Tekst loopt door onder de video)

Jasmijn: “We hebben veel regen gehad en ook veel wind. Je kan dan niet buitenspelen en ik was me binnen aan het vervelen.”
Versteeg vult aan: “We hebben één keer gehad dat we stonden af te wassen en we een bui over het weiland zagen aankomen. Toen zag ik de koeien wel even kijken met een blik van; ‘staat ze nu echt buiten, die vrouw?’”

Kortom; de kampeerders die nu nog op de minicamping staan, zijn de echte diehards. Komend weekend komen er weer zes nieuwe gasten bij, maar er zijn ook twee afmeldingen geweest. De reden daarvoor hoeft volgens mede-eigenaar Puck Everaars niet ver te worden gezocht.

"Door het weer, doordat het geen lekker kampeerweer is. En dat mensen er dan toch voor kiezen om thuis te blijven. Wij doen niet moeilijk over afmeldingen. Maar het is natuurlijk wel leuk als ze daarna weer een keer terugkomen.”