advertentie Banner SNLR.nl

Krijgt voorspellende gave Peter Bijvelds een vervolg?

De spelers van TOP Oss hebben vandaag vakantie gekregen, maar onder welke omstandigheden eind augustus weer gevoetbald kan worden is nog niet helemaal duidelijk. Managers Peter Bijvelds en Jurgen Wevers zetten hun vraagtekens bij sommige besluiten.

Allereerst de oproep van Mark Rutte om absoluut niet te zingen op de tribunes. "Ik begrijp hem, maar ik vind hem ook enigszins hilarisch", zegt Bijvelds. "Ik denk dat ze nog wel tot een inventiever oplossing gaan komen, want het is lastig handhaafbaar."

Het was de directeur die begin juni op Twitter voorspelde dat het seizoen 2020-2021 van start zou gaan met publiek. "Het was de inschatting die ik toen maakte, maar dan moet het wel zo blijven zoals het nu is en dan moet de progressie zich door zetten." Bijvelds plaatste het bericht omdat hij merkte dat er veel negatiever gedacht werd over voetballen met publiek, bijvoorbeeld bij de KNVB. In het Deltaplan is voetballen met publiek in januari zelfs het meest positieve scenario. "In mijn omgeving hoorde ik het positieve geluid ook, maar ze durfden het simpelweg niet te uiten omdat ze verwachte dat ze dan voor naïeve, Bagatelliseren kerel aangezien werd."

Garantie op een plek

Wevers houdt zich bezig met het stadion. Hij denkt niet aan problemen vanwege de anderhalve meterafstand. "Zoals het er voorstaat met de seizoenkaartverkoop, kunnen we iedereen zijn of haar plek garanderen. Laat dat een geluk bij een ongeluk zijn", vertelt de operationeel manager. 

Zo normaal mogelijk

De directeur doet een nieuwe gok. Hij denkt dat de voetbalwedstrijden in het nieuwe seizoen in het stadion niet heel veel afwijken van vorig seizoen. Op 20 juli keren de spelers terug van hun vakantie. In augustus moeten er meerdere oefenwedstrijden gespeeld worden tegen andere Keuken Kampioen Divisie-clubs.