Kringloopbedrijf steunt Voedselbank Oss met 1000 euro

De Voedselbank Oss en Omgeving krijgt van Kringloopbedrijf Maasland een cheque van 1000 euro. De organisatie zegt het belangrijk te vinden een bijdrage te leveren aan het sociale klimaat in de gemeenten waar ze actief is.

Daarom wordt de komende weken aan organisaties in iedere gemeente 1000 euro geschonken. “We hebben aan de wethouders sociale zaken in Bernheze, Oss en Landerd gevraagd of ze een maatschappelijke organisatie kunnen voordragen”, aldus directeur Jos Canton van het Kringloopbedrijf. Wethouder Rien Wijdeven van Bernheze kwam met het idee van de Voedselbank. Volgens hem kan de instelling in deze coronatijd elke extra steun goed gebruiken.

Stijgende vraag

Naar verwachting gaat in Nederland de hulpvraag bij de Voedselbank vanwege de crisis de komende tijd flink toenemen. In Oss is er momenteel een lichte stijging, aldus bestuurslid Henk Snijders van de Voedselbank: ‘Maar we zijn er klaar voor om veel extra klanten te helpen.” Snijders is erg blij met de donatie: ”Ieder bedrag of bijdrage in voedsel komt volledig ten goede aan onze klanten. Wij werken louter met vrijwilligers.” 

De Voedselbank en het Kringloopbedrijf hebben allebei hetzelfde werkgebied.