advertentie Banner SNLR.nl

Kringloopbedrijven Maasland weer op koers

Kringloopbedrijven Maasland heeft het ‘onrustige jaar’ 2019 toch met een positief resultaat af kunnen sluiten.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die deze week zijn gepresenteerd. Vooral de vestiging in Oss had het in de eerste helft van het jaar moeilijk. Dat heeft te maken met de verbouwing van het pand en het vormgeven van de nieuwe samenwerking met de Milieustraat. Volgens de directie was er een constante onderbezetting en vielen ook de winkelomzetten tegen. Dat gekoppeld aan ‘forse incidentele lasten’ zorgde voor een negatief exploitatieresultaat voor het eerste halfjaar. “Een nieuwe ervaring voor ons”, zo zegt directeur Jos Canton in het jaarverslag.

Verbetering

In de tweede helft van het jaar kwam er een flinke verbetering in Oss. Door de samenwerking met de Milieustraat konden er meer en beter verkoopbare spullen worden ingenomen. Ook werd de winkel flink opgeknapt. De winkelomzet ging daardoor weer omhoog waardoor de oorspronkelijk geraamde omzet nagenoeg behaald werd.

Toch nog winst

Kringloopbedrijven Maasland, ook actief in Heesch en Landerd, behaalde uiteindelijk over het hele jaar een winst van 108.000 euro en had een omzet van 2.120.000 euro. Er werken ruim 250 mensen bij de vestigingen in Oss en Heesch.