advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kringloopwinkel Overlangel doneert cadeaus aan kinderhuis

Een mooie kerst voor de kinderen in het kinderhuis van Koraal in Reek. De kringloopwinkel uit Overlangel overhandigde dinsdag zo'n tweehonderd cadeautjes, knuffels en geld om speelgoed te kopen aan het kindertehuis.

De kringloopwinkel had de cadeautjes al ingepakt om ze in de zaak onder de kerstboom te leggen om gratis weg te kunnen geven aan minderbedeelden. Nu de winkel vanwege de lockdown gesloten is, bleven de cadeaus over. Eerst klopte de kringloopwinkel aan bij de voedselbank; maar zij waren echt op zoek naar voedsel en/of een geldbedrag. Daarna kwam de kringloop uit bij Koraal. "Dat het naar een goed doel gaat, dat was voor ons belangrijk", zegt Guus Janssen van de kringloopwinkel.

Karin van Grinsven van Koraal was aangenaam verrast toen zij telefoon kreeg van de kringloopwinkel. De cadeautjes worden verdeeld over de vestigingen van Koraal in Reek en Boxtel. Daar wonen jongeren tussen de 6 en 23 jaar die meestal een lichamelijke beperking of gedragsprobleem hebben. "Veel van onze jongeren kunnen niet naar huis; ook niet met kerst. Zij komen vaak uit minderbedeelde gezinnen waardoor een cadeautje er vaak niet in zit. Dankzij de donatie slaan we twee vliegen in een klap." Koraal bestaat dit jaar 100 jaar.