advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kringloopwinkel Overlangel loopt ‘hartstikke goed’

Een maand geleden opende Stichting Kringloopwinkel Overlangel de deuren op de locatie van de voormalige Petjesbar. “We zijn best druk bezocht van wijd en zijd.”

Guus Janssen mag niet klagen over de eerste maand van de kringloopwinkel in de Doctor Ruijsstraat. “Mensen zien dat het er hier goed en netjes uitziet.” Voorheen bevond de kringloop zich in het voormalige schoolpand in dezelfde straat. “Nu zijn we echt netjes ingericht. We hebben ook veel ruimte”, zegt Janssen.

Tekst loopt door onder video

Het nieuwe pand waar de kringloop zich in bevind is nog niet helemaal af. Het nieuwste deel is binnenkort klaar en biedt dan de ruimte voor een nieuwe functie. Janssen hoopt dat het nieuwe dorpshuis zich in de ruimte vestigt. In augustus kunnen inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent in een referendum aangeven of zij het dorpshuis bij de kringloop, in de kerk of bij voetbalclub OKSV willen hebben. “Mijn voorkeur gaat er naar uit om de verenigingen hier te houden”, zegt Janssen over zijn wens om het dorpshuis bij de kringloop te voegen.

Als een dorpshuis in het pand niet lukt, overweegt Janssen om een lunchroom te realiseren. “Er is hier in het dorp niets, dus een lunchroom is dan wel efficiënt.”