advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kringloopwinkels zijn dicht, maar hebben meer werk dan ooit

Veel mensen nemen deze lockdown de tijd om kritisch naar hun huisraad te kijken. Wat is er nog mooi en welke spullen kunnen weg? Wat weg kan, zien ze bij de kringloopwinkel in Den Bosch terug. Maar verkopen kunnen ze niet en dus stroomt de opslag vol, juist dóór de lockdown.

Manager Marco van Overbeek loopt door het magazijn van kringloopwinkel Vindingrijk in Den Bosch. Hier zijn ondanks de lockdown tientallen mensen aan het werk om spullen te sorteren die door mensen zijn aangeleverd. En dat is nodig, want door de opruimwoede van Bosschenaren is hier werk genoeg.

Tekst loopt door onder de video

"Dit is de opbrengst van één week", verzucht van Overbeek, wijzend naar een enorme stapel afgedankte huisraad. De stroom aan spullen die binnenkomen is bijna niet bij te houden. De manager is druk bezig met het bestellen van dozen en kooien, om alles maar kwijt te kunnen. 

Opslag raakt vol

Laat er geen misverstand over bestaan: ze zijn ontzettend blij met alle spullen, het krijgt immers een tweede leven. Maar de aanwas lijkt wel oneindig, terwijl de opslag dat niet is. En dus is medewerker René Geerts bang dat er op korte termijn besloten wordt de inname van spullen stop te zetten.

Structuur

De lockdown biedt Geerts wél de kans om wat puntjes op de 'i' te zetten. Zo is de opslag weer goed geordend, is er een grote infobalie en worden producten waarvan er veel binnenkomen goed in de etalage gezet. Van Overbeek is blij dat zijn personeel aan de slag kan blijven. "Zo blijft de structuur gehandhaafd en dat is belangrijk voor deze doelgroep."

Even wachten

Bij Vindingrijk hopen ze spullen te kunnen blijven aannemen, ook bij een verlenging van de lockdown. Maar de kans bestaat dat de gevreesde innamestop er écht komt. Daarom roept de kringloopwinkel mensen op om even te wachten met het inleveren van spullen en ze vooral niet weg te gooien,