advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kruis bij herdenkingsmonument Rik van de Rakt is raadsel voor moeder

Sinds vandaag staat of stond er een kruis bij de herdenkingsplek voor Rik van de Rakt aan de Julianasingel in Oss. Voor zijn moeder Ingrid Lourenssen is het een raadsel waar dat vandaan komt. Ze heeft het kruisbeeld inmiddels zelf weggehaald.

"Ik was er gisteren nog, en toen stond het er niet", zegt Ingrid Lourenssen donderdagmorgen. "Ik fiets er dadelijk naartoe."

Ze vertelt dat vrienden van Rik, die bij een bloemenzaak werken, ervoor zorgen dat de plek waar haar 18-jarige zoon op 19 april om het leven werd gebracht, er verzorgd blijft uitzien. "Ze zorgen voor mooie bloemen, maar hierover heb ik van niemand iets gehoord. Of de gemeente dit gaat accepteren, betwijfel ik."

Herinneringstegel

Eind oktober had de moeder  van de overleden Rik van de Rakt nog een gesprek met burgemeester Buijs van Oss nadat begin september een monumentje voor haar zoon was verdwenen. Ze wilde graag een herinneringstegel op de plek, maar ook dat laat het beleid van de gemeente Oss niet toe.

Weggehaald

Lourenssen heeft het kruisbeeld inmiddels zelf weggehaald. "Ik ben er niet blij mee en het voelde niet goed." Ze heeft de gemeente hierover op de hoogte gebracht. Op Facebook heeft ze een bericht geplaatst waarin ze laat weten graag in contact te komen met degene die het kruis heeft geplaatst.