advertentie Banner SNLR.nl

Kruisherenkapel decor voor Udense raadsvergaderingen

De gemeenteraad van Uden gaat in de Kruisherenkapel vergaderen. De kerk biedt genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden en zo kan de raadsvergadering van donderdag voor het eerst weer fysiek plaatsvinden.

De afgelopen maanden vergaderde de Udense politiek digitaal vanuit huis. De laatste twee commissievergaderingen werden inmiddels al wel weer op het gemeentehuis gehouden en daarin werd het verzoek neergelegd om ook de raadsvergaderingen weer fysiek te organiseren. 

Aangezien een raadsvergadering - met 27 raadsleden, wethouders en de burgemeester - met de huidige coronamaatregelen niet in een ruimte van het gemeentehuis kan plaatsvinden, wordt uitgeweken naar de Kruisherenkapel. Daar kunnen de raadsleden anderhalve meter afstand van elkaar houden en zo op een veilige manier vergaderen. 

De vergadering start om 19.30 uur en is openbaar. Bezoekers zijn welkom, zolang het totaal aantal aanwezige mensen in de ruimte onder de honderd personen blijft en deze op gepaste afstand van elkaar zitten. De vergadering in de Kruisherenkapel is ook digitaal te volgen via een livestream op de website van de gemeente.