advertentie Banner Trined

Krullendonk (Heesch) moet het door corona dit jaar zonder prins carnaval doen

Er zal dit jaar door corona geen prins carnaval zijn in Krullendonk. Dat meldt Stichting Carnavalsviering Heesch op de eigen website.

Er wordt dus geen Prins Porcus en Adjudant en geen Prins Porcellus en Adjudant gekozen. Reden daarvoor is de coronacrisis, die ervoor zorgt dat de voorbereidingen niet op tijd in gang konden worden gezet.

"Het gehele voortraject (dat altijd al in de zomer begint) tot aan de onthulling op het 11-11 bal is een belangrijke periode. Tijdens deze periode is het nodig om beide Hoogheden goed voor te bereiden op een nieuw en compleet seizoen en dit is in deze periode helaas niet mogelijk geweest. We gunnen elke Prins en Adjudant elk jaar een fantastisch en compleet carnavalsseizoen in ons mooie Krullendonk. Dat kunnen we onze Hoogheden dit jaar helaas niet bieden", aldus de stichting.

Er is gekeken naar alternatieven, zoals de Prinsen en Adjudanten van het afgelopen carnaval nog een jaar door te laten regeren, maar dat is volgens de stichting in Krullendonk niet mogelijk.

"Dit gaan wij niet doen, want de Hoogheden in ons Krullendonk zijn traditiegetrouw op carnavalsdinsdag afgetreden. Als uitzondering op deze traditie geven we onze Prins Porcus XLIX en zijn Adjudant wél de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de grote optocht. We laten ze op de Prinsenwagen staan indien de coronamaatregelen het toelaten. Zoals iedereen weet ging de grote optocht het afgelopen jaar niet door vanwege een zeer sterkte storm."

Hoe carnaval er in Krullendonk er voor de rest uit komt te zien, is nog afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de maatregelen om besmetting daarvan te voorkomen.