advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Krullendonk zit niet bij de pakken neer en presenteert digitale Krulkrant

Carnaval is dit jaar maar somber, maar gaat niet zomaar voorbij. Om toch het carnavalsgevoel in de huiskamer te brengen presenteert Stichting carnavalsviering Heesch dit keer een digitale Krulkrant in plaats van een papieren versie.

De digitale versie van de krant, die eigenlijk beter een website genoemd kan worden, verscheen afgelopen maandag en de komende weken tot aan carnaval komt er steeds meer content online. “Op deze manier proberen we het carnavalsgevoel dat in ons borrelt een klein beetje te voeden en zo toch een Carnavaleske sfeer in Krullendonk te krijgen”, aldus de stichting.

Voordelen van een digitale krant

Dat een digitale krant veel voordelen kan hebben ten opzichte van een papieren versie blijkt wel uit de verschillende content van de Krulkrant. De verhalen en items, veelal in Brabants dialect, die Stichting Carnavalsviering Heesch publiceert betreffen verschillende rubrieken zoals ‘Vruuger en Nou’ en ‘Heddut al geheurt’, een podcast van Erna van Hulten over de gedichten van Sjaak Elands.

Ook bestaat de ‘krant’ uit ‘Lol & Vertier, His Plezier, waarbij het Heesche dweilkapel Blue Band via video oproept om carnavaleske muziek te maken.

In de aanloop naar carnaval wordt de digitale krulkrant wekelijks aangevuld met berichten, podcasts en video’s. Nieuwe content wordt geplaatst op de website en op de Facebook-pagina.