advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kunstenaar Posset geeft ‘middelvinger’ aan cultuurbeleid

Volkskunstenaar Ralph Posset uit Den Bosch heeft donderdag een enorme middelvinger op het voorplein van het provinciehuis gespoten.

Met deze middelvinger wil hij duidelijk maken dat volgens hem niet alleen Provinciale Staten van Brabant afscheid neemt van de kunsten maar dat de kunsten ook met liefde en plezier afscheid nemen van deze 'parodie op fatsoenlijke politiek'.

Het nieuwe college van de Provinciale Staten van Brabant heeft besloten om kunst en cultuur te schrappen, zo concludeert Posset. Daarvoor in de plaats komt er een gedeputeerde van Vrije Tijd. Die heeft volgens Posset als speerpunt het schrappen van elke ondersteuning van kunst en cultuur. "Oftewel een routekaart naar het nieuwe normaal dat in 2023 moet zijn afgerond. Het nieuwe normaal is een eufemisme voor het volledig schrappen van elke financiële ondersteuning", zo zegt de zelfbenoemd volkskunstenaar.

In plaats van in de pen te klimmen als protest, plaatste Posset dus een opgestoken middelvinger op de stoep bij het Provinciehuis. In een statement zegt Posset het volgende: "Kunst hertalen naar Vrije Tijd is niets anders dan minachting voor alles dat wordt gecreëerd. Het is pissen op het graf van de kunsten. Het graf dat je zelf met duivels genoegen hebt gegraven. Pissen op het graf van Gerard Reve, op het graf van Vincent en Theo van Gogh, op het graf van Mulisch en van Mondriaan. En op deze minachting past maar één antwoord: fuck you!"