‘Kunstmaatjes’ stralen voor bomvolle Lievekamp

45 ‘kunstmaatjes’ stonden maandagavond nerveus in de coulissen van theater De Lievekamp in Oss. Daar werd, voor een bomvolle zaal, de eindvoering van het project Kunstmaatjes 2.0 gehouden.

Aan de uitvoering deden 45 kinderen van de Nicolaasschool uit Oss en 45 deelnemers met een verstandelijke beperking mee. Zij lieten tijdens deze voorstelling zien hoe ze naar elkaar toe gegroeid zijn en wat ze samen hebben geleerd. Het thema van de voorstelling was ‘feest’ en dat werd het uiteindelijk ook in het Osse theater. 

Binnen het project Kunstmaatjes 2.0 is er de afgelopen 7 weken, onder begeleiding van kunstdocenten en met hulp van vrijwilligers, begeleiders en leerkrachten, met elkaar samen gewerkt binnen vijf kunstdisciplines: theater, poëzie, dans, beeldende kunst en muziek. Idee achter het project is dat kinderen en mensen met een beperking gelijkwaardig samenwerken en er meer begrip voor elkaar ontstaat. Kunstmaatjes bestaat nu tien jaar. De afgelopen jaren konden steeds maar 14 duo’s meedoen. In de versie 2.0 is dat aantal fors uitgebreid.

advertentie

Lees ook deze artikelen