advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kunstonderwijs voor de jongsten in Uden: 'sportwereld als inspiratie'

Kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met kunst en cultuur, door professionele onderwijzers. In Meierijstad gebeurt dat al vier jaar en nu is Uden aan de beurt. Maandag werden bij Kunst en Co de handtekeningen onder de samenwerking 'circle of talent' gezet.

Het concept van de Circle of talent is volgens directrice Janneke van Summeren van Kunst & Co helder: "Kinderen komen in vroege leeftijd op aanraking met kunst en cultuur. Ze kunnen zichzelf hierdoor goed presenteren, krijgen een open visie op de wereld. Dat gunnen we alle kinderen in Uden."

Samenwerking

Maar, plekken voor kunst en cultuuronderwijs zijn er al. Wat voegt de circle of talent dan toe? "Het is een cooperatie tussen al die bedrijven, scholen en muziekinstellingen in de regio", antwoordt Brouwer. "Er zijn natuurlijk fantastische toneel- en muziekverenigingen in Uden, maar die staan allemaal op zichzelf. Wij willen samenwerking tussen die partijen creëren."

Sportwereld

De directrice van Kunst & Co trekt de parallel met de sportwereld: "Van breedtesport naar topsport: wanneer je de onderlaag zo breed mogelijk maakt, komen daar vanzelf talenten uit die kunnen doorstromen naar de top. Niet iedereen doet dat natuurlijk, maar we willen alle kinderen meegeven wat er is."