advertentie Banner SNLR.nl

Kunstwerk Nuland blijft gewoon staan

Alle negatieve reacties ten spijt: de gemeente gaat het keramische kunstwerk dat twee maanden geleden in Nuland geplaatst is, niet weghalen.

Dat antwoordt het college van B&W in antwoord op vragen van Rosmalens Belang. Raadslid Roos van der Kallen wilde dat het werk van de sokkel gehaald werd. “Het is een dorp uit de jaren zestig en er wonen hier oudere mensen en die vinden dit gewoon niet mooi”, zei Van der Kallen eerder tegen Dtv. “Als dit ding hier staat met de carnaval, heeft niemand er problemen mee. Maar het moet wel na de carnaval weg.” Ook kwamen er meer dan 100 negatieve reacties uit het dorp.

Tekst loopt door onder de video

Het gemeentebestuur laat nu weten dat het werk van kunstenaar Nick Ervinck gewoon blijft staan. Volgens B&W ging aan de plaatsing van het kunstwerk een ‘beproefde en zorgvuldige’ procedure vooraf, waarbij de bewonerswerkgroep gehoord is. In die groep zaten naast medewerkers van de gemeente, een aantal Nulanders die ook actief zijn in de Heemkundekring en de Dorpsraad.

Van der Kallen stelde dat het kunstwerk beter tot zijn recht komt in een moderne omgeving. Volgens de gemeente is het kunstwerk geplaatst te midden van nieuw aangelegd groen en is de verkeerssituatie ter plekke verbeterd. “Hierin kan het kunstwerk zijn eigen rol van betekenis spelen.”

Over een paar weken zijn we eraan gewend en dan hoort het bij Nuland

• Nico van Nuland, voorzitter Dorpsraad Nuland

Van der Kallen vroeg of het gemeentebestuur bereid is om in overleg met Kunstkring Nuland een ander werk op de sokkel te plaatsen. B&W ziet dit niet zitten: “Kunstkring Nuland is vertegenwoordigd in de werkgroep en dus al betrokken bij het besluit.”

Nico van Nuland, voorzitter van Dorpsraad Nuland, zei tijdens de onthulling van het werk: “Over een paar weken zijn we eraan gewend en dan hoort het bij Nuland. (zie video)