Kunstzinnige vogelhuisjes voor nieuwe bewoners Boschveld

Nieuwe bewoners van de wijk Boschveld in Den Bosch hebben vogelhuisjes gekregen die zijn gemaakt door kunstenares Christine Jetten. Het is onderdeel van de keramische kunst die inmiddels op verschillende plekken in de gemeente te vinden is.

De speciale vogelhuisjes zijn bedoeld voor bewoners tussen de Parallelweg en de Copernicuslaan. Soortgelijke huisjes waren ook al te vinden bij het ecologisch project in Boschveld. Het ontwerp van de nieuwe vogelhuisjes is gebaseerd op twee huizen die in het nieuwbouwgebied zijn blijven staan.

De Paardskerkhofweg wordt gezien als een ecologische zone die de Paleisbuurt verbindt met de Ertveldplas. Er zijn vleermuiskasten opgehangen en er is gezorgd voor meer bomen en meer groen.

De keramische kunst van Christine Jetten is dus al op meerdere plekken te zien. Het gaat bijvoorbeeld om vogelsilhouetten aan de Parallelweg, de Maaspaardjes in de Maaspoort, het Kasteel in Empel, het Monument voor Vrijheid op het Anne Frankplein en de Jheronimus Bosch fontein in het centrum.