'Kwetsbare bewoners Dierenbos komen niet op straat te staan'

“Mensen op straat zetten is niet het doel van het college, een leefbaar recreatiepark Dierenbos is wel de bedoeling.”

Dat zei wethouder Roy Geers dinsdagavond in de gemeenteraad. Een lange discussie over het Dierenbos in Vinkel waar een flink aantal mensen permanent woont ging daar aan vooraf.Op het Dierenbos, onderdeel van recreatiepark Vinkeloord, zijn er op ruim 100 jaarplaatsen personen ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Dat is verboden, omdat op het Dierenbos er geen permanente bewoning is toegestaan.

Een meerderheid van de gemeenteraad besloot dinsdagavond daarom dat kwetsbare bewoners waaronder gezinnen met kinderen niet op straat komen te staan maar de handhaving wordt begin volgend jaar wel ingezet.

De bewoners kregen begin dit jaar een brief dat de gemeente nog niet dit jaar maar per 1 januari 2020 gaat handhaven en mensen voor die tijd een andere woning moeten zoeken.

Er wordt al 20 jaar gedoogd, nu zitten we met een overspannen woningmarkt en nu moet er handhavend worden opgetreden?

Judith Hendrickx (De Bossche Groenen)

Tijdens de raadsvergadering werd er langdurig over gesproken en diverse keren geschorst. De oppositie wilde dat de handhaving uitgesteld zou worden. Judith Hendrickx van de Bossche Groenen begreep niets van de timing van het college: “Er wordt al 20 jaar gedoogd, nu zitten we met een overspannen woningmarkt en nu moet er handhavend worden opgetreden?”

De oppositie wees erop dat door handhavend op te treden de druk op de woningmarkt nog groter wordt. Fouad Kabbouti zei namens de PvdA: “Het college creëert op deze manier juist meer woningzoekenden.’’

De coalitiepartijen benadrukten dat het Dierenbos niet geschikt is voor permanente bewoning en dat het onwenselijk is om de situatie nog langer te handhaven. Daarom wordt alleen een uitzondering gemaakt voor ‘kwetsbare bewoners’.

advertentie

Lees ook deze artikelen