advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

KWI College en De Leijgraaf onderzoeken samenwerking

Het Koning Willem I College in Den Bosch en De Leijgraaf in Veghel gaan onderzoeken hoe zij in de toekomst intensief kunnen gaan samenwerken.

Beide onderwijsinstellingen hebben daarvoor vrijdag een intentieovereenkomst ondertekend. Dat is het startsein voor een onderzoeksfase waarin de mogelijkheden en de effecten van een samenwerking worden bekeken. Ook wordt onderzocht welke vorm het beste zou passen bij een duurzame samenwerking. De Raden van Toezicht en de Ondernemingsraden en Studentenraden van beide instellingen zijn het eens met deze intentie.

‘Elkaar versterken’

“Door samen te werken maken we gebruik van elkaars kwaliteiten en versterken we ze,” zegt Jos van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College. “Zo bieden we nu en in de toekomst beroepsonderwijs waar we trots op kunnen zijn. In samenwerking met bedrijven en instellingen bereiden wij onze studenten optimaal voor op de regionale arbeidsmarkt.” 

“Het is nu nog te vroeg om te speculeren over de vraag hoe de samenwerking er uit zal zien,” aldus Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf. “Dit is namelijk afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek. Het onderzoek wordt zorgvuldig en transparant uitgevoerd door vertegenwoordigers uit beide organisaties, ondersteund door een externe procesbegeleider. In maart 2021 vindt een eerste evaluatiemoment plaats.”