advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

KWI College en De Leijgraaf smelten naar verwachting begin 2022 samen

Het Koning Willem I College in Den Bosch en De Leijgraaf in Oss en Veghel verwachten vanaf 1 januari 2022 hun krachten te bundelen. Het onderzoek dat daarnaar gedaan wordt, is tot nu toe positief.

De scholen startten in november een onderzoek naar de mogelijkheden voor een fusie. Tot nu toe blijkt dat de scholen dezelfde visie hebben op onderwijs, een fusie veel innovatiemogelijkheden biedt en het een meerwaarde zal zijn voor de regio. De migratie van onder andere de IT-systemen en de afstemming van procedures en werkwijzen vormen nog wel een uitdaging.

Minder studenten op beroepsonderwijs

Het is volgens Jos van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College, belangrijk om het onderzoek voort te zetten, omdat de studentenaantallen de komende tijd waarschijnlijk verder afnemen. "Door samen te gaan kunnen we het beroepsonderwijs in de regio blijven voortzetten. Dit is van belang voor studenten én het bedrijfsleven in de regio Noordoost Brabant."

In mei volgt een definitief onderzoeksrapport, waarin de effecten van een fusie worden beschreven. Aan het eind van de formele procedure die volgt, neemt de minister een besluit.