advertentie Banner SNLR.nl

La Vuelta met Bossche etappestart uitgesteld

Wielerevenement de Ronde van Spanje, waarvan de tweede etappe zou starten in Den Bosch, is uitgesteld tot een nog onbekende datum.

De internationale wielerunie UCI en de organisatie van de Tour de France maakten bekend dat de Tour de France uitgesteld wordt naar eind augustus. De Ronde van Frankrijk kan vanwege het coronavirus niet in juli verreden worden. Het uitstel van de tour betekent dat de Vuelta in augustus niet van start kan gaan en dat de tweede etappe die zou starten in Den Bosch ook wordt uitgesteld.

Een nieuwe datum voor La Vualta Ciclista a España is nog niet bekend. Wanneer dit bekend is, zal de Nederlandse organisatie de consequenties onderzoeken samen met de provincies Noord-Brabant en Utrecht en de vele doorkomstgemeentes.

Martijn Hulsteijn van La Vuelta Holanda is teleurgesteld, maar begrijpt het besluit van de UCI. “Natuurlijk is dit even iets wat we moeten verwerken. Wij waren er klaar voor om in het weekend van 14, 15 en 16 augustus het evenement te organiseren in de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Maar de coronacrisis heeft de hele sportwereld deze zomer op zijn kop gezet en dit treft ons nu ook. We zijn niet het enige sportevenement dat verschoven of mogelijk verschoven wordt. Een concrete datum is er echter niet dus wat dat betreft moeten we nog even afwachten."