advertentie Banner SNLR.nl

'Laatste autobrand niet aangestoken door dezelfde dader'

De politie vermoedt dat de autobrand in de nacht van zondag op maandag niet is aangestoken door dezelfde dader als de voorgaande autobranden. De brand past niet in de reeks omdat er veel meer risico is gelopen.

Het is nogal een verschil: een auto die uitbrandt op een parkeerplaats of een auto die uitbrandt in een carport onder een woning. Bij de laatste is het risico dat er slachtoffers vallen vele malen groter. De politie denkt daarom dat de brand in de Staringstraat niet is aangestoken door de 'vaste pyromaan' van Oss. 

Een gerichte actie tegen de bewoners wordt zo goed als uitgesloten. Wel gaat de politie er van uit dat het vuur is aangestoken. Het onderzoek naar de branden is nog steeds in volle gang. Zowel de politie als burgemeester Wobine Buijs roepen inwoners van Oss op om goed op te letten en verdachte zaken te melden bij de politie. Een duidelijk profiel van de dader(s) ontbreekt nog.

Volgens officier van dienst Malonka Bayens is de woning voorlopig onbewoonbaar. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Er wordt ook gezocht naar camerabeelden en naar mensen die misschien iemand hebben zien wegvluchten. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.