Laatste kindervakantieweken van de regio in volle gang

Nog een weekje en dan is de zomervakantie ook voor leerlingen uit onze regio afgelopen. Toch hoeven ze daar nog even niet aan te denken want de kindervakantieweek de Heivlus in Oss is nog volop bezig. Ook in Heesch is er toch nog iets georganiseerd.

De kindervakantieweek de Heivlus ging gewoon door. Maar wel op een andere locatie. Voorheen werd het festijn georganiseerd bij het wielerbaantje bij het scoutinggebouw van Ussen. Maar dat gebouw is inmiddels gesloopt. Daarom is het evenement verplaatst naar de oude sportvelden van Margriet. “Het is even zoeken met z’n allen. Maar gelukkig hebben we goede buren”, vertelt Rob van de Veerdonk van de Heivlus.

(Tekst loopt verder onder de video)

Ook de kinderen vermaken zich prima onder andere op een waterkussen. “Het is lekker verkoelend”, vindt Teuntje. Jesper komt net uit schuimbad gelopen. “Nee het is niet koud.”

Alternatieve manier

In Heesch werd de kindervakantieweek al vroeg in het jaar afgelast vanwege corona. Op het laatste moment besloot de organisatie om toch nog iets te doen. Tijdens een wandeltocht moesten kinderen op zoek gaan naar vrijwilligers met raar gekleurde sokken aan. Op de posten konden de kinderen vervolgens allerlei activiteiten zoals koekhappen en op springkussens springen doen.

De vakantieweek had achteraf gezien toch door kunnen gaan, maar er is bewust gekozen om dat niet te doen. “Afgelopen jaar hadden wij een jubileum. Dat kan je eigenlijk maar één keer goed vieren. We zien dit echt als tussenoplossing om ons toch nog te laten zien. En hopelijk kunnen we volgend jaar ons jubileum groots vieren”, spreekt Joris Brukx van Mini Heesch verwachtingsvol uit.