advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Lachgasrijder 2 keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Een Amsterdamse bestuurder heeft, nadat zijn rijbewijs was ingenomen vanwege gevaarlijk rijgedrag en lachgasgebruik, nog twee keer geprobeerd voor de ogen van de Udense politie zijn weg te vervolgen.

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding binnen dat een bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de A50 tussen Uden en Oss. Volgens getuigen had de man tijdens het rijden een ballon vast en inhaleerde daaruit. Daarnaast  zou de Amsterdamse automobilist over de weg slingeren, te hard rijden en gebruik maken van de vluchtstrook. 

Met drie eenheden is de politie op de lachgasrijder afgegaan en heeft de man weten te stoppen. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag in combinatie met het gebruik van lachgas is het rijbewijs van de Amsterdammer ter plekke ingevorderd. Zijn auto moest hij achterlaten op een parkeerplaats in de buurt van de  snelweg en zijn reis op een andere manier voortzetten. Nadat de Amsterdamse lachgasrijder dacht dat politie weg was, wilde hij zijn weg alsnog per auto vervolgen. De man werd al snel weer gestopt en meegenomen naar het politiebureau in Uden. Daar werd een proces-verbaal opgemaakt en daarna mocht de Amsterdammer het bureau verlaten. 

Driemaal

Ondanks dat de Amsterdammer al twee keer was aangehouden door de politie en niet meer in het bezit was van een rijbewijs, besloot hij weer naar zijn voertuig te gaan en nog een poging te wagen om zijn weg per auto te vervolgen.

De Amsterdammer werd voor de derde keer betrapt en mag zich binnenkort verantwoorden voor het OM.