Ladies’ Circle zet zich komend jaar in voor MO Den Bosch en vlindertuin

Serviceclub Ladies’ Circle Bossche Parels richt zich dit bestuursjaar op twee lokale goede doelen: Maatschappelijke Opvang Den Bosch en vlindertuin Philodila in Rosmalen.

De vrouwen in de leeftijd tot en met 45 jaar zamelen ieder jaar geld in voor diverse landelijke en regionale doelen. Het geld voor MO Den Bosch is bedoeld voor meer en betere ondersteuning aan daklozen in Den Bosch. Bij de Rosmalense vlindertuin op Mariaoord gaat het vooral om extra handjes, vertelt Inge Geeris-Vervoort, voorzitter van Ladies' Circle Bossche Parels. "De netten met gaten erin moeten bijvoorbeeld dichtgemaakt worden", benoemt Geeris-Vervoort.

Het afgelopen bestuursjaar (april 2020 tot april 2021) ging de grootste bijdrage naar het Rode Kruis (37.500 euro). De Bossche Parels stimuleerden om zo veel mogelijk rode vlaggen buiten te hangen om de zorg te ondersteunen. Met statiegeldflessen werd daarnaast een bijdrage van 1.937,99 opgehaald voor Stichting Quiet Den Bosch. Ook de wensambulance kreeg een financieel steuntje in de rug.
In heel Nederland schonk Ladies' Circle voor 310.000 euro aan goede doelen.