Landelijke subsidie voor regionale theatergroep Trots54

Trots54 heeft een landelijke subsidie gekregen vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hiermee kan de regionale theatergroep verder bouwen aan hun 'community'.

De theatergroep ontstond in opdracht van ROC De Leijgraaf, onder de naam Theatergroep Trots. Inmiddels is de productiegroep een eigen stichting. Naast de landelijke subsidie ontving de jongerencommunity eerder al steun vanuit omliggende gemeenten en de provincie.

Het landelijke fonds geeft de subsidie omdat het bouwen aan een jongerencommunity die stevig verbonden is met de regio vernieuwend is. Daarnaast is het nieuw dat zoveel partners zich duurzaam aan elkaar verbinden. Doordat jongeren in dit project zelf kunst maken op basis van persoonlijke verhalen, spreken zij hun steun uit.

DE SOOS - huis van succes

De theatergroep staat deze zomer op de planken met de voorstelling DE SOOS - huis van succes. Het verhaal gaat over een hangplek voor jongeren in de fictieve wijk 't Scharnier, die dreigt te verdwijnen. De tour begint op 23 juni in de schouwburg in Cuijk en komt daarna nog in De Pas in Heesch (30 juni), Theater Markant in Uden (7 en 8 juli) en Theater de Blauwe Kei in Veghel (13 t/m 15 juli). In totaal gaat het om 17 voorstellingen.