advertentie Banner SNLR.nl

Langedijk eerste aanvallende versterking voor TOP Oss

TOP heeft Pieter Langedijk van Go Ahead Eagles aangetrokken. De aanvaller moet voor de hoognodige doelpunten gaan zorgen in Oss.

De 25-jarige Langedijk speelde de afgelopen twee seizoenen in Deventer. Daar scoorde de linksbuiten in totaal zes keer. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie had Langedijk de Eagles bijna naar het hoogste niveau geschoten, ware het niet dat RKC hierna nog twee keer scoorde.

Bij TOP was een aanvallende versterking hoog nodig. "Pieter voegt inderdaad iets toe wat we nog niet veel hadden: scorend vermogen. Hij heeft een goed schot en dat is mooi wapen rondom het zestienmetergebied”, vindt trainer Klaas Wels.

Langedijk, die voor een seizoen tekent in Oss, is niet de enige speler in de selectie met een verleden bij Go Ahead Eagles. Giovanni Büttner kwam deze zomer al over van de Eagles. Sjoerd Overgoor en Lion Kaak hebben ook een verleden in Overijssel. Langedijks teller staat in totaal op 140 wedstrijden en 37 doelpunten in het betaald voetbal.

Nog twee spelers
Eerder deze week legde TOP Hennos Asmelash al vast voor het seizoen 2019/2020, dat komende vrijdag begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Donderdag hoopt de club nog minimaal twee spelers te kunnen presenteren.

Technisch directeur Peter Bijvelds maakt de nieuwe aanwinst op een ludieke manier bekend via Facebook: