advertentie Banner SNLR.nl

Laura Nunnink: Nieuwe ‘wereldtopper’ bij HC Den Bosch

Laura Nunnink maakt sinds kort deel uit van de selectie van HC Den Bosch. Een flinke stap, na zeventien jaar in Eindhoven te hebben gespeeld.

De 25-jarige Nunnink maakte recentelijk de overstap vanaf het Eindhovense ‘Oranje Rood’, waar ze uitgroeide tot één van de grootste talenten van de Hoofdklasse. Sinds een paar weken is de middenvelder te vinden op het hockeyveld van Den Bosch. Het bevalt haar goed, al voelt het nog wel wat onwennig.

“Ik ben supergoed ontvangen en heb het heel erg naar m’n zin, maar de overgang was wel even wennen. Ik ging altijd naar dezelfde club, was gewoon heel erg gewend om daar te zijn en nu is dat dus ergens anders. Maar het bevalt goed.”

Bij HC Den Bosch zijn transfers zoals die van Laura eerder uitzondering dan regel, legt trainer/coach Raoul Ehren uit: “Wij doen het niet zo vaak hè, iemand van buitenaf halen. Het is vijf seizoenen geleden dat we iemand van een andere club hiernaartoe hebben gehaald”, aldus Ehren, die in Nunnink de grote uitzondering vond, vanwege haar specifieke kwaliteiten.

“Overzicht, slimheid, snelheid, zeker haar technische vaardigheden gekoppeld aan haar snelheid. Da’s redelijk uniek denk ik, met het overzicht erbij. Dat maakt haar echt een wereldtopper.”