Leden Be Quick en Nulandia vullen massaal enquête in over mogelijke fusie

Een groot deel van Nuland is bezig met de mogelijke fusie van voetbalclub Nulandia met korfbalclub Be Quick. Sinds afgelopen woensdag staat er een enquête online en die was vooral de eerste twee dagen erg populiar.

De enquête is er gekomen omdat de discussieavond, die in eerste instantie gepland stond op 16 maart 2020, door corona zo lang werd uitgesteld dat er toch iets moest gebeuren. Dat vond tenminste Rob van Nistelrooij, hoofd van de technische commissie van Nulandia. "We willen weten hoe onze leden erover denken en of er voldoende draagvlak is. Mocht dat niet zo blijken te zijn, dan houdt het op. De leden bepalen."

We moeten het wel zeker weten

• Rob van Nistelrooij, Nulandia

De clubs willen fuseren om Nuland levendig te houden door middel van één gezamenlijk ontmoetingspunt. Beide clubs lukt het steeds minder goed om voldoende vrijwilligers te vinden. "We laten de enquête bewust lang open staan, zodat we genoeg nuttige info kunnen ophalen", vertelt Van Nistelrooij over de deadline van 30 mei. "We brengen graag in kaart wat de voor- en nadelen zijn van de fusie en welke aandachtspunten er zijn voor de werkgroep." Toen het traject begon, waren veel mensen positief, weet Van Nistelrooij. "Ik verwacht dat hetzelfde nu ook aan de orde zal zijn. Maar we moeten het wel zeker weten."

Naar aanleiding van de resultaten komt er een analyse, die wordt besproken in beide clubbesturen. Daarna wordt er - bij voldoende draagvlak - pas een plan van aanpak samengesteld op weg naar een echte fusie.