Leer de historische kern van Megen kennen met nieuwe ‘bordjeswandeling’

Wandelaars kunnen sinds kort de historische kern van Megen verkennen door een nieuwe 'bordjeswandeling'. Langs de wandelroute hangen tientallen bordjes met informatie over het leven begin twintigste eeuw.

Aan de hand van een vijftigtal bordjes op de gevels van deze “panden met een verhaal” komen wandelaars meer te weten over de geschiedenis van de panden en over het leven begin 1900. “In die periode werd het beeld van het stadje niet alleen bepaald door de kloosters en de Gevangentoren, maar zeker ook door de bedrijvigheid alom in het stadje; bierbrouwerijen en wijnhandels, cafe’s, smid en koperslager, kleermakerij, boerderijen, slagerijen, snoepwinkeltje, oliehandel en niet te vergeten de kosthuizen”, aldus het Toeristisch Informatiecentrum Megen.  

De route is een initiatief van inwoners Paula Gerritsen en Diny Oele en is samengesteld met medewerking van Heemkundekring Megen-Haren-Macharen. Tijdens de anderhalf uur durende stadswandeling komen wandelaars onder meer langs het Broeder Everardusplein, de voormalige steenfabriek het Schouwke, het plein voor Acropolis en het gemeenschapshuis.  Daarnaast zijn er nieuwe poortborden geplaatst op de plek waar zich vroeger de vier toegangspoorten tot Megen bevonden.


Wandelaars kunnen de route vinden op de website van Toerisme Megen.