Scholen gaan viral met ludieke filmpjes over onderwijs

Leerlingen van BS de Lockaert uit Oss hebben een creatieve video opgenomen om de situatie in het onderwijs te schetsen. Het filmpje is bedoeld om uit te leggen waarom er vandaag gestaakt wordt.

In het filmpje blijken er niet genoeg leerkrachten te zijn voor de leerlingen van de Osse basisschool. Dus nemen de kinderen zelf de lessen over. Het filmpje is een initiatief van kinderen, ouders en het team van de school, die aangesloten is bij de Filios Scholengroep. Ook De Lockaert is vandaag dicht vanwege de staking.

De directeur komt in de video aan het woord. "Het is gewoon ontzettend erg, want nergens zijn leerkrachten te vinden. Dat is een groot probleem", zegt Anneliese Mank. De sollicitatiegesprekken met nieuwe leerkrachten gaan niet door. "Want er wil natuurlijk niemand solliciteren in het onderwijs", roept Mink met een kwinkslag.

De kinderen geven aan dat ze na schooltijd ook nog moeten vergaderen. In een dictee krijgen ze van de nieuwe juf de opdracht om 'ik ben geen topprioriteit' op te schrijven.

Update: Ook school in Uden maakt video over situatie basisonderwijs
Ook leerkrachten, ouders en leerlingen van OBS Camelot in Uden sprongen in op het probleem. Het filmpje laat scenario's zien wat er gebeurt als er geen extra geld komt voor het basisonderwijs. De video sluit af met de boodschap: 'zover willen we het toch niet laten komen?'

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen