Leerlingen De Uilenbrink verhuizen tijdelijk naar andere locaties

Leerlingen van basisschool De Uilenbrink in Veghel worden met ingang van het nieuwe schooljaar tijdelijk ergens anders ondergebracht. Dit in verband met een grote verbouwing die eraan zit te komen. 

Het huidige schoolgebouw aan de Melisselaar is al veertig jaar oud en daarom hard toe aan renovatie. Daarnaast kampt De Uilenbrink al lange tijd met een aanzienlijk ruimtetekort en dus gaat de school ook uitbreiden. Om continuiteit van onderwijs en veiligheid voor de leerlingen te waarborgen krijgen de leerlingen daarom met ingang van het nieuwe schooljaar tijdelijk les op andere locaties. 

Tijdelijke locaties
De groepen 1 t/m 4 gaan naar acht lokalen naast basisschool de Bunders aan de Buitendonk. Deze vleugel heeft een aparte ingang en eigen schoolplein voor de jongste kinderen. De groepen 5 t/m 8 verhuizen naar het voormalige gebouw van de PABO aan de Deken van Miertstraat. In dit leegstaande gebouw worden elf groepen gehuisvest. Ook dit gebouw beschikt over een eigen ingang en speelplaats.

Eind 2020 oplevering
Vanaf juni worden allerlei voorbereidende werkzaamheden aan de beide panden uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat het onderwijs op de eerste dag van het nieuwe schooljaar van start kan gaan. De leerlingen zullen naar verwachting tot eind 2020 op de twee tijdelijke locaties les krijgen. Zodra het huidige gebouw gerenoveerd en uitgebreid is, verhuizen alle leerlingen terug naar het vernieuwde schoolgebouw aan de Melisselaar.

advertentie

Lees ook deze artikelen