advertentie Banner SNLR.nl

Leerlingen maken komst mogelijk van belevenistafel

Stichting Dichterbij locatie Teugenaarsstraat is dolgelukkig. Leerlingen van Het Hooghuis locatie Stadion brachten 1200 euro op voor een belevenistafel.

De Osse afdeling van Dichterbij had de tafel een tijdje te leen. “Hij was zo leuk, dat we hem voor altijd wilden”, vertelt Petra Romeijn van Dichterbij. Dat kost natuurlijk veel geld, dat de stichting zelf niet had. Daarom werd begin dit jaar een crowdfunding opgestart. Enkele families van cliënten en medewerkers doneerden een bedrag. Maar de grootste bijdrage was van leerlingen van de Osse middelbare school Het Hooghuis locatie Stadion.

Door diverse acties haalden zij een bedrag van 1200 euro bij elkaar. Maandag werd de cheque overhandigd. “Nu kunnen we de tafel eindelijk bestellen. We zijn super blij”, zegt Romeijn. “Een belevenistafel is een uit de kluiten gewassen iPad, met spelletjes en films. Het is volledig op de beleving gericht”, aldus Romeijn.

Stichting Dichterbij heeft op de locatie Teugenaarsstraat in Oss twee afdelingen: beneden is continu zorg voor meervoudig beperkten. Boven wonen lichtverstandig beperkte meiden. “Die vinden het heel fijn dat beneden altijd iemand is om bijvoorbeeld mee te kletsen.”